Divine Favour Mission har aldrig någonsin upplevt en sådan nöd i Afrika som just nu. Alla våra församlingar/ kyrkor är stängda på grund av ”Coronaviruset”. Alla de tidigare trogna och lokala intäkterna/gåvorna är borta. Församlingarna kan inte samlas och människorna får inte åka till sina arbeten. Flera av våra pastorsfamiljer har inte pengar till varken mat eller hyra. Medlemmar förlorat sina arbeten

På samma sätt kan vi berätta om våra barnhem. Det fattas medicinsk utrustning, mat personalutrustning, pengar till löner, vatten, el mm

Varje dag kontaktas jag av desperata människor i Kenya, Zambia, Uganda, Nigeria & Kongo.Militären har fått total befogenhet och beter sig ociviliserat och despotiskt när de misshandlar och till och med dödar människor, oavsett om de är barn eller vuxna, som vistas ute på icke sanktionerade tider under dygnet. Jag gråter när jag tar del av rapporterna om barnhem som tvingas stänga ner och då jag hör hur barnen bli utkastade, lämnade ensamma och utan skyddsnät på gatorna. Jag skulle kunna skildra många verklighetsbilder men det finns inte plats för allt. I Uganda har vi till exempel blivit nödgade att skaffa livvakter år våra ledare Josiah och Diana Balaza och Isaiah Masaba.

Aldrig någonsin har varje krona och öre betytt så mycket som nu! Tack för ditt stöd!

Mattias Lekardal
Missionsdirektor Grundare